Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Alman Pastası (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alman Pastası (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc13700
Gönderme Tarihi: 12.May.2007
7,087 defa indirildi / yazdırıldı




9.5.2007 tarihinde televizyonda yayınlanan Alman Pastası tarifim.
Mütevazı Lezzetler İkramlar Kitabımın 193. sayfasından alınmıştır.
(9 dakikalık kısaltılmış versiyon)

Bu tarifin Türkçe, ve İngilizce altyazısı mevcuttur




konuğumuz Mütevazı Lezzetler kitabı yazarı Banu Atabay
kendisiyle hem Mütevazı Lezzetler'in neler olduğunu konuşacağız...
hem de kitabından tatlı bir tarif vereceğiz sizlere
Banu hanım merhaba
merhaba
hoşgeldiniz mutfağımıza
hoşbulduk
hangi tarifi vereceksiniz
bu gün "Alman Pastası" tarifi vereceğiz
tatlı bir başlangıç olsun
kitabınızdan böyle tatlı bir tarif seçtik, sizinle birlikte
hemen malzemelerini alalım
Alman pastası; hamuru, orta kreması ve üst kreması olmak üzere...
üç aşamadan oluşuyor
hamuru için; 1 su bardağı ılık su
bir kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1 kahve fincanı sıvıyağ
orta kreması için; 2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
üst kreması için; 1,5 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
dediğiniz gibi 3 aşamadan oluşacak bu pasta, önce hangi aşamadan başlıyoruz?
öncelikle hamurunu yapacağız, 3 aşamalı ama zor bir tarif değil
gayet lezzetli, malzemeleri de oldukça basit, her yerde bulabileceğimiz
kolay malzemeler
izleyicilerimiz de görmüşlerdir, gayet bulunabilir malzemeler
ve malzemeler azar azar kullanılacak, buyrun yapmaya başlayın
öncelikle ılık suyumuz var, suyumuzun ılık olması çok önemli
çünkü mayalı hamur yapacağız
1 kibrit kutusu kadar yaş mayamız var
şimdi 42 gramlık paketlerde satılıyor, o da biliniyor artık
1 paketini kullanıyoruz
1 çorba kaşığı toz şekerimiz var
şöyle yarım çay kaşığı kadar tuz
öncelikle mayayı eritiyoruz
daha doğrusu, şekerle birlikte mayayı parmak uçlarımızla eritiyoruz
unumuz, şekerimiz eridi
sıvıyağımızı ilave ediyoruz, özellikle de sıvıyağ kullanıyoruz
onu da belirtelim
evet gerçekten tarifinizde katı yağ yok, sıvıyağ tercih etmişsiniz
genelde bütün tariflerinizde sıvıyağ tercih ediyormusunuz?
büyük oranda sıvıyağ kullanıyorum
fakat çok istisnayi tarifler oluyor, onu da...
margarin değil tereyağı kullanmayı tavsiye ediyorum
bir taraftan da kitabınızdan bahsedelim istiyorum...
"Mütevazı Lezzetler" bütün kitap serisinin adı değilmi?
evet, 20 kitaptan oluşan bir seri olmasını hedefliyoruz
beş tanesi yayınlandı
bunlar neler hemen alalım?
yayınlananlar genel yemek kitabımız
ikramlar
kurabiyeler
çorbalar ve pilavlar
çok güzel 5 tanesi yayınlandı öylemi?
evet, şimdi çalışması tamamlanmış olan köftelerimiz var
o daha tasarım aşamasında
herhalde bu yılın içerisinde yayınlanacak
diğerlerinin de çalışmaları sürüyor
ve tabi Banu Atabay'ın şöyle bir kitabı da var...
elektronik bir kitabı da var
evet farklı olarak e-kitabımız
e-kitap şeklinde de yayınlanmış
Türkiye'nin ilk elektronik kitabı Mütevazı Lezzetler
hatta bunun bandrolü alınırken, Kültür Bakanlığında baya bir oyalandı...
böyle bir çalışma daha önce hiç gelemişti, acaba buna film bandrolü mü verelim?
kitap bandrolü mü verelim? böyle bir ilk özelliği de var bunun
sonunda kitap bandrolü vermeye karar verdiler
elektronik kitap, bilgisayardan okuyabiliyoruz
böyle bir altarnatif sunuyorsunuz
evet hamur tamamlanmak üzere, ele yapışmıyor...
fakat çok da sert olmuyor
dolayısıyla bu hamur, açılan bir hamur olmayacağı için...
ekmek hamuru nasıl yumuşak oluyor, onun kıvamında
olmasını istiyoruz
evet şimdi şekil verme aşamasına geçiyoruz
piyasada satılan Alman pastalarını hepimiz biliyoruz irice oluyor
fakat biz daha zarif olsun diye biraz daha küçük yapıyoruz
şöyle bir yarım limon kadar, evet tepsiye dizeceğiz
yağlı kağıt kullanıyorsunuz bunun içinde
bu tarif nerden? Alman Pastası, çünkü biraz araştırdığımda çok fazla tarif gördüm
içinde katı yağ kullananı da vardı hiç yağ kullanmayanı da vardı
DOĞRU
Alman Pastası tarifini nerden buldunuz?
her halde annemden, çünkü çok eski bir tarif
bunu ilk olarak ne zaman yapıldığını bile çok net hatırlamıyorum
fırına vermeden önce; ılık ortamda bir 15 - 20 dakika
yer mayası ya da tepsi mayası dediğimiz bir bekleme süresi var
bu olursa çok iyi olur, ama olmadan da 180 derece fırında...
15 - 20 dakika içerisinde pişer
evet fırına koyalım değilmi, koyalım lütfen
şimdi o pişerken biz de isterseniz orta kremamızı hazırlayalım
evet kremalarımızı hazırlayalım
öncelikle sütümüzün soğuk olmasına özen gösteriyoruz
soğuk süt koyuyoruz
soğuk sütü kaynatacağız şimdi, evet topaklanmaması için
1 su bardağı şekerimiz vardı, onu ilave ediyoruz
1,5 çay bardağı unumuz var
teşekkür ederim
ölçüleriniz hep böyle çay bardağı, çorba kaşığı şeklindemi?
evet hep kaşıkla, bardakla ölçülerimiz
gramajla olan ölçüleri de ölçüp, bardakla kaşıkla ifade etmeye çalışıyorum
evet aslında hepimizin evde rahatlıkla ulaşabileceği ölçüler bunlar
koyu kıvamda, muhallebi kıvamından daha katı kıvamda bir krema elde ettik
ateşten aldık, 1 paket vanilyamız var, onu ilave ediyoruz
en son olarak karıştırıyoruz
çok fazla soğuması için değil, fakat ılıması için bir kenara koyuyoruz
bir taraftan da Alman pastasının hamuru oluyor...
fırında pişiyor, gayet güzel kabardılar
biz bu arada isterseniz üst kremayı hazırlayalım
kakaolu yapacağımız krema
bunun içinde gene soğuk suyumuz var
1,5 su bardağı suyumuz var
1,5 çorba kaşığı kakaomuz var
4 ya da 3 tatlı kaşığı, gene unun durumuna göre unumuz var
1 paket de vanilyamız var
suya unu ilave ediyoruz
bakın maliyeti çok düşük, suda yapıyoruz
kakao
ateşe yerleştirmeden önce karıştırıyoruz
su koyduk, un koyduk, şeker koyduk
vanilya? vaniyayı en son koyacağız, orta kremadaki gibi
en son konulmasının bir amacı var mı?
aromasının daha belirgin olmasını istiyoruz
yoksa bütün malzemeyi peşin koyabiliriz ama bu kadar hoş koku vermez
sunumu da gösterirseniz bize
pişmiş sandviç diyelim artık...
evet ekmek gibi gözüküyor
sandviçlerimizi ortadan ikiye kesiyoruz
peki sıcak, soğuk olmasının önemi varmı?
sandviçlerin soğumasını tavsiye ediyorum
fakat orta krema dediğim gibi ılık olursa, daha tercih sebebi
çünkü sandviçler biraz gevşek oluyor
orta krema ılık, üst krema biraz daha sıcak olursa...
bu şekilde sandviçler daha yumuşuyor
evet şimdi geldi en son aşamasına, güzel sosu dökülecek
dediğimiz gibi, biz bunun içine çikolata da koyabiliriz, biz maliyeti düşük...
lezzetli tarifler istediğimiz için
bu biraz daha koyu olabilir
akıcı olmasını istiyoruz ama, biraz daha üzerinde duracak kıvamda...
olursa daha iyi olur.


ML® Alman Pastası için tıklayın







Alman Pastası (görsel) Tarifleri Video Şekerleme Tarifleri



(1 adet Alman Pastası (görsel) 166,789 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort