|
Alman Pastası |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58377
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2010
3,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri:
Yarım litre süt
1,5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı yağ (tereyağı veya margarin)
Kek karışımı için yumurta ve şeker iyice çırpılır, sırayla diğer malzemeler karıştırılır. 24 cm lik kek kalıbında 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Soğutup kalıptan çıkartılır, ortadan ikiye bölünür.
Kek soğurken krema hazırlanır. Yağ hariç malzemeler iyice çırpılır. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Yağ ilave edilip mikserla çırpılır.
Kekin arasına krema yayılır. Servis yapılacağı zaman kekin üzerine pudra şekeri serpilir.
|
Alman Pastası |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27911
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
3,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket pandispanya unu
3 yumurta
4 yemek kaşığı su
Kreması için:
1/2 kg. süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (erimemiş)
1 çay bardağı pudra şekeri
Arzuya göre 100 gr. çilek, muz veya kivi
Pandispanya unu, 3 yumurta ve su; mikser ile 5 dk. çırpılarak 30 cm çapında yuvarlak bir tepside fırına konarak kek gibi pişirilir. Fırın kapağı 20 dk. açılmaz. Diğer yanda sütün içine yumurta sarısı, un, pudra şekeri ve margarin eklenerek ağır ateşte muhallebi kıvamında pişirilir, ocağın altı kapatılır. Pandispanya pişince fırından çıkardıktan 10 dk. sonra bir bıçak veya tel yardımıyla enlemesine ortadan kesilir. Ilıtılmış olan krema, alttaki yuvarlağın üzerine dökülür ve yayılır. Krema üzerine küçük küçük doğranmış yukarıda yazılı meyvelerden serpiştirilir diğer kapak üzerine kapatılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek tekrar meyve dilimleri dizilir. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
|
ALMAN PASTASI |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23715
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
30 gr yaş hamur mayası
yarım su bardağı şeker
aldığı kadar un
1.5 su bardağı süt
3 yumurta
100 gr tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı eritilip ılık süt, maya, yumurta, şeker biraz da un katarak mikserde iyice çırpılıp mayalandırılır. Kabarınca tekrar un katarak yoğrulur. Hamurun kıvamı elle şekil verecek kıvamda olmalıdır. Ne çok katı, ne çok cıvık olmalıdır. Tekrar mayalandıktan sonra üçe bölünüp pide haline getirilip tepsiye dizilir. Yarım saat tepsi mayası aldırılır. Kızgın fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra tam ortasından enine kesilip alt parçasının üstüne bol krema konup tekrar üst parçası yerleştirilir. Üstüne bol pudra şekeri serpilir.
|
ALMAN PASTASI |
|
IQ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23102
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
2 adet yumurta
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Krema:
1/2 kg. süt
3 kasık un
1 çay bardağı seker
1/2 paket margarin
1 yumurta sarısı
1 adet vanilya
Yapılışı:
Margarini eritip, diğer malzemeleri ilâve edip karıştırın. Yağlanmış yuvarlak tepsiye dökün. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Sütü, unu ve şekeri pişirin. Ocağı kapatın. Margarini yumurta sarısını ve vanilyayı ilâve edip, çırpın. Pasta hamurunu ortadan ayırıp, kremayı döşeyin. Diğer parçayı kapatın. Pudra şekeri serpin.
|
ALMAN PASTASI |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22178
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahce fincanı sıvıyağ
Kreması için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1/2 paket vanilya
Süsü için
1 çorba kaşığı reçel suyu
1 çorba kaşığı fındık
Pastanın hamurunu hazırlayınız, hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak hafif yassıltınız. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip bir misli büyüyünceye kadar mayalandırınız. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
Kreması için, bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Pişen hamurları enine ikiye kesip aralarına pasta kremi koyarak kapatınız, üzerine reçel suyu sürüp kıyılmış fındıkla süsleyiniz.
|
Alman Pastası |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc13546
Gönderme Tarihi: 02.May.2007
4,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mütevazı Lezzetler® ikramlar kitabımın 193. sayfasından alınmıştır
Simiti İçin;
1 Su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1,5 Çorba kaşığı toz şeker
1 Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Yarım çay kaşığı tuz
1 Kahve fincanı sıvıyağ
Orta Kreması İçin;
2 Su bardağı süt
Üç çeyrek su bardağı un
1 Su bardağı şeker
Yarım paket vanilya
Üst Kreması İçin;
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
4 Tatlı kaşığı un
2,5 tatlı kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
# Ilık suda maya, şeker 10 dakika bekletilir. Üzerine un, yağ, tuz konur, hamur yapılır.
# Hamur 45 dakika kapalı ve ılık ortamda dinlendirilir.
# Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve ortası parmakla delinerek kalın bir simit şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
# Tepside yaklaşık 1 saat dinlendirilir. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
# Bu arada orta krema hazırlanır, bunun için soğuk süte, un şeker konur karıştırılır, ocağa konur.
# Orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirilir.
# Ocaktan alınır, vanilya karıştırılır, soğumaya bırakılır.
# Pişen simitler enine ortasından kesilir. Ortasına krema sürülür ve kapatılır.
# Üst krema için; su, şeker, un, kakao önce soğuk olarak karıştırılır, sonra ateşe alınır, fazla koyu olmayacak şekilde pişirilir.
# Hazırlanan kakaolu krema simitlerin üzerine gezdirilir.
Not: Bu pastaya üst krema yerine, sulandırılmış reçel sürülüp, fıstık gezdirilebilir.
Bu tarifimi ve daha fazlasını https://ml.md adresinde bulabilirsiniz.
Sevgiler...
|
ALMAN PASTASI |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8916
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMELERİ
2 1/4 su bardağı un (250 gr.)
1 1/4 çay bardağı süt (125 gr.)
1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
1/10 paket margarin (25 gr)
1/2 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (8 gr.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
KREMA MALZEMELERİ
1 1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4/5 çorba kaşığı nişasta
1/4 paket margarin
1/2 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ
1/2 su bardağı un (50 gr.)
1/10 paket margarin (25 gr.)
1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr
Kremanın Yapılışı: Süt, un, nişasta, yumurta sarısı vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Toz Ust Süsleme Karışımı: Un, yumuşatılmış margarin şeker iyice karıştırılır.
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin Sonra 20-23 cm. çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra I90°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın. Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin.
ML® Germen Keki için tıklayın
|
Alman Pastası |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7739
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006
3,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket pandispanya unu,
3 yumurta,
4 yemek kaşığı su,
krema,
yarım kilogram süt,
3 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı tozşeker,
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta.
Hazırlanışı:
Süt, 1 yumurta ve un pişirilir. Margarin ve şeker ilave edilip mikserle çırpılır, 1 paket pandispanya unu, 3 yumurta, 4 kaşık su ilave edilip çırpılır. Hamur yağlı ve unlu kalıba dökülerek 170 derecede pişirilir. Pişince kek ikiye bölünüp, pişirilen krema ortaya sürülür. İkinci parça üzerine kapatılır. Pudraşekeri serpilir.
|
Alman Pastası |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc6270
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
3,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 su bardağı erimiş margarin
4 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri (üstü için)
Krema İçin:
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
50 gr. margarin
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 1750C ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Başka bir yerde un, şeker, süt, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesini karıştırıp pişirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra margarin koyup karıştırarak eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice soğumuş kremayı yayın. Üstüne pudra şekeri serpin.
|
Alman Pastası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1403
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
4,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
KREMA İÇİN:
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
KREMANIN YAPILIŞI:
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.
ML® Alman Pastası için tıklayın
ML® Alman Pastası Videosu
|
|