|
|
|
Alman Pastası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc179251
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kek İçin:
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Krema Dolgusu İçin:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Fırını 180°C'ye ısıtın.
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırarak pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın.
Kremayı soğumaya bırakın.
Pişen keki soğuttuktan sonra ortadan ikiye kesin.
Alt katmana hazırladığınız kremayı sürün.
Üst katmanı kremanın üzerine yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.

|
Alman Pastası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185802
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2025
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 adet yumurta
3–3,5 su bardağı un
1 paket vanilin
Bir tutam tuz
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Üzeri için:
Pudra şekeri
Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika mayalanmaya bırakın. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve vanilini ekleyin. Kontrollü şekilde unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru üzeri kapalı şekilde 45 dakika kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
15 dakika tepside dinlendirin, ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika pişirin.
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
Soğuyan hamurları ortadan ikiye kesin. Alt kısmına bolca krema sürün, üst kısmını kapatın.
Üzerine pudra şekeri serpin.

|
|
Alman Pastası Tarifleri Alman Yemekleri
|
|