|
|
Alman Usulü Enginar |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60449
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2011
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 enginar göbeği
4 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ
1+1/4 su bardağı Alman sosu
4 su bardağı suyu orta boy bir tencerede kaynar hale getirip limon suyunu ve tuzu ekleyerek karıştırınız. Enginar göbeklerini tencereye yerleştirip, hafif ateşte 10 dakika hafif hafif kaynatınız. Enginar göbeklerini delikli kepçeyle süzerek tencereden çıkarıp, kurumaları için bir kenara bırakınız. Orta boy bir tavada tereyağı eritiniz. Enginar göbeklerini tavaya yerleştirip yumuşayıncaya kadar hafifçe kızartınız. Enginar göbeklerini delikli bir kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp, üstlerine Alman sosunu dökerek servis ediniz.
Not: Alman usulü enginar sebze yemeği olarak yada dana eti, soğuk etler ve sote tavukla birlikte garnitür olarak servis edilebilir.
|
|
Alman Usulü Enginar Tarifleri Alman Yemekleri
|
|