1 Tavuk
1 Su bardağı bezelye
2 Olgun domates
2 Çorba kaşığı sade yağ
2 Orta boy soğan
2 Kahve kaşığı tuz
14 Brüksel lahanası
Tavuğu suyla iyice çalkalayıp kurulayın. Soğanları soyup, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Rende soğanı sıkıp çıkan suyunu alın. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkrararak iri iri doğrayın. İki yağlı kağıdı üst üste koyun.
Tavuğun içine ve dışına soğan suyuyla tuzu iyice sürün. İçine biber, yarım domates, brüksel lahanasını kağıda yerleştirin. Ortalarına da tavuğu koyun. Kağıdı bükerek paket edin. Bir tepsiye kağıdı yerleştirip orta sıcaklıktaki fırına sürün. Bir, bir buçuk saat pişirin. Tepsiyi fırından alıp kağıdı açın ve sebzelerle tavuğu servis tabağına geçirin sıcak servis yapınız.
|