Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alman Yemekleri > Alman Usulü Tavuk (1 adet - 82,574 defa bakıldı)

Alman Usulü Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alman Usulü Tavuk

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69005
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2011
7,074 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 tavuk katısı
4 tavuk ciğeri (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
125 gr lor peyniri
60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu:
1+1/4 su bardağı tavuk suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız.
Küçük bir tavaya 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan, tavuk katısı, tavuk ciğerleri, fesleğen ve maydanozu ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşincaye kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, soğan karışımını orta boy bir kaseye aktararak 10 dakika soğutunuz. Peynir ve ufalanmış bayat ekmek içini ekleyip, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biber serperek, çatalla eze eze birbirine iyice karıştırınız. Tavuğu büyük bir tepsiye koyup hazırladığınız harcı kaşıkla içine doldurduktan sonra, iğne iplikle dikiniz yada sicimle bağlayınız. Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberle tavuğu ovunuz. Geniş sırtlı bir bıçakla kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) yağı tavuğun üstüne sürünüz.
Tepsiyi fırına sürüp, tavuğu 15 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (180° C) düşülüp, 1 saat daha pişiriniz.
Bu arada sosu hazırlamak için büyük bir kasede tavuk suyu, krema, tuz ve biberi iyice karıştırınız. Tepsiyi fırından alıp, sosu tavuğun üstüne dökünüz. Tepsiyi yeniden fırına sürüp, tavuğu yarım saat daha pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, tavuğu ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, ipliği çıkarıp atınız. Madeni bir kaşıkla tepsideki sosun üstünde biriken fazla yağları alıp, sosu ısıtılmış bir sos kabına boşaltarak, tavukla birlikte servis ediniz.

Not: Alman usulü tavuk, yanında maydanozlu patates ve taze bezelyeyle, öğle yada akşam yemeklerinde servis edilebilir.






Alman Usulü Tavuk Tarifleri Alman Yemekleri



(1 adet Alman Usulü Tavuk 82,574 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort