https://www.sabah.com.tr
5 adet yumurta
300 gram kaşar peyniri
1,5 su bardağı süt
2 adet haşlanmış patates
6 adet yufka
Tuz
Karabiber
Yufkaların üzerine sürmek için:
50 gram tereyağı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Patatesleri rendeleyin ve karışıma ekleyin. Yufkalardan bir tanesini düz bir zemine serin ve yarısına iç harçtan koyup, çorba kaşığının tersiyle yayın. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı, yarısı hazırladığınız yufkanın üzerine, diğer yarısı da açıkta kalacak şekilde yerleştirin. Yarısına iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatın. Tekrar yufkanın üzerini yağlayın ve iç harç ile yufka bitene kadar bu işleme devam edin (hazırladığınız börekler üst üste gelecek ve kalın bir katman oluşturacak). Yufkanın harcı çekmesi için 10-15 dakika bekletin. Bu yufkaları hazırladıktan sonra geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Soğuk yağın içine atıp, kızartın (böreklerin kabarması için her seferinde börekleri soğuk sıvı yağda kızartın). Cacıkla birlikte servis yapın.
|