|
|
Altın Ekmek |
|
fatin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc92594
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2013
3,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr tereyağı
4 - 5 su bardağı ekmek unu
1/2 çay bardağı toz şeker
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı süt
1/4 çay bardağı su
2 adet yumurta
Geniş bir kap içerisinde 2 cup un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Bir sos tenceresi içerisinde süt, su ve tereyağını ısıtın. İçerisinde mayanın da bulunduğu kuru malzemeyi bu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın. Unun geri kalanını sert bir hamur oluncaya kadar ekleyin.
Unlanmış bir tezgahta hamur elastik bir yapıya gelene kadar 6 ila 8 dakika kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alarak üzerinin de yağlanmasını sağlayın ve üzerini kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 2 katı olana kadar 1 saat kadar bekleterek mayalanmasını sağlayın.
Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Yumurta sarılarını ekmeğin her tarafına sürün.
200 ° de üzerini folyo ile örterek 15 dakika, ardından üzeri iyice kızarana kadar folyoyu çıkararak 10-12 dakika pişirin.
|
|
Altın Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|