2 büyük soğan (kalın dilimlenip, halkalara ayrılmış)
1 su bardağı kızartma hamuru
1 kahve kaşığı tuz
1-2 su bardağı rafine yağ
Büyük bir tavanın üçte birini rafine yağ ile doldurup, tavayı orta ateşe oturtarak, içine atılan bayat bir ekmek lokması 40 saniyede kızarana kadar kızdırınız. Bir maşayla soğan halkalarını kızartma hamuruna batırarak, tavaya koyunuz. Halkaları 3-4 dakika kızarttıktan sonra, delikli bir kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak, fazla yağlarını süzdürünüz. Üstlerine tuzu serptikten sonra, servis ediniz.
Not: Hazırlanması çok kolay olan altın halka soğanları, kızartma ya da ızgara et yemeklerinin ve köftelerin yanında, garnitür olarak servis edebilirsiniz.
|