Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Romen Yemekleri > Altın Sarısı Elma (Romen) (1 adet - 71,430 defa bakıldı)

Altın Sarısı Elma (Romen)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Altın Sarısı Elma (Romen)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60368
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2011
2,857 defa indirildi / yazdırıldı




30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 kg elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve dilimlenmiş)
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
1 çay kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
Üstü:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
120 gr (1/2 su bardağı) + tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta (ak ve sarıları ayrılmış)
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
60 gr (1 su bardağı) bayat ekmek içi

2 çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede, hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca elmaları, limon kabuğunu ve yenibaharı katınız. Tencereyi kapatıp 15-20 dakika, elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip kayısı reçelini tahta bir kaşıkla karışım lapa kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup kapağı açık olarak, karışım koyulaşıncaya kadar 3-5 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten indiriniz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız.
Geri kalan bir tatlı kaşığı yağla 1,5 litrelik (7+1/2 su bardağı) su alan bir fırın kabını yağlayınız.
Tenceredeki elmalı karışımı bu kaba boşaltıp bir kenara bırakınız. Tatlının üstünü hazırlamak için 1/4 su bardağı şeker ile 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı orta boy bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif ve köpüklü bir krema haline getiriniz. Yumurta sarılarını, limon suyunu ve kabuğunu, unu ve ufalanmış ekmeği katıp iyice karıştırınız.
Yumurta aklarını başka bir orta boy kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla hafif kar haline gelinceye kadar çırpınız. Karıştırmaya devam ederek 1/4 su bardağı toz şeker katıp karışımı daha da kıvamlandırınız.
Yumurta akı karışımını madeni bir kaşıkla ekmekli karışıma katıp, karışımı fırın kabındaki elmaların üstüne dökünüz. Üstüne geri kalan 1 tatlı kaşığı toz şekeri serpip fırına sürünüz. 35-40 dakika, üstü altın sarısı oluncaya kadar pişiriniz.
Kabı fırından alıp bir kenarda ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat beklettikten sonra servis ediniz.

Not: Değişik bir tatlı olan altın sarısı elma, elma püresinin hafif bir merengle kaplanmasından oluşur. Soğuk olarak vanilyalı dondurmayla servis edilir.






Altın Sarısı Elma (Romen) Tarifleri Romen Yemekleri



(1 adet Altın Sarısı Elma (Romen) 71,430 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort