Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Aluçalı İşgene (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aluçalı İşgene (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167521
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2022
407 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2 yemek kaşığı kavurma
1/2 kuru soğan
3 adet tandır ekmeği veya 2 bayat pide
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
350 gr aluça çağlası (yeşil erik)
1 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
1,5 lt su
Tuz

Kuru soğan yarımay şeklinde doğranır.
Aluçalar çekirdeklerinden ayrılır ve iri doğranır.
Küçük aluçalar çekirdekleri çıkartılmadan bütün olarak da bırakılabilir.
Bir tencerede soğanlar, kavurma ve tereyağı ile birlikte hafifçe kavrulur.
Salçalar, soğanlar biraz kavrulduktan sonra eklenir ve kavrulur.
Doğranmış aluçalar, su ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Aluçalar pişinceye kadar kaynatılır.
Tandır ekmekleri küçük küçük parçalara bölünerek bir tepsiye alınır.
Taze soğanların çoğunlukla yeşil kısımları ve naneler küçük küçük doğranır.
Kaynamakta olan suya doğranan yeşillikler dökülür ve tencere ocaktan alınır.
Hazırlanan bu karışım bir kepçe ile tepsideki ekmeklerin üzerine dökülür.
Dökülen karışım ekmek miktarına göre ayarlanır.
Biraz sulu olacak şekilde tepsi içinde servis edilir.

Not: Aluça miktarı, isteğe bağlı olarak artırılabilir. Yemeğe konulan tereyağı miktarı artırılarak kavurmasız olarak da "Aluçalı İşgene" yapılabilir.







Aluçalı İşgene (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Aluçalı İşgene (Elazığ) 537 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort