½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Mantı
500 Gram Kuzu Eti
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Kase Haşlanmış Nohut
1 Çorba Kaşığı Şeker
2 Su Bardağı Su
2 Adet Amasya Elması
Tuz
Karabiber
Tarifimize ½ paket vitaminli mantı makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz.
500 gram kuzu etimizi bir kaseye alıyoruz ve üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Tavamız ısındı, kuzu etlerimizi tavamıza alıyoruz ve mühürlüyoruz.
Kuzu etlerimiz yaklaşık 3 dakika mühürlendiler, onları soğuk bir tencereye alıyoruz.
1 kase haşlanmış nohutumuzu, 1 çorba kaşığı şekerimizi, 2 su bardağı suyumuzu tenceremize ekliyoruz.
Etlerimizi iki parmak geçecek kadar su eklemeye özen gösteriyoruz.
Makarnalarımız yaklaşık 5 dakika haşlandılar.
Makarnalarımızı süzüyoruz.
2 adet Amasya elmamızın kabuklarını soyuyoruz.
Elmalarımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve çekirdekli kısımlarını çıkartıyoruz.
Elmalarımızı kuşbaşı et büyüklüğünde doğruyoruz.
Kuzu etlerimiz yaklaşık 30 – 35 dakika kadar piştiler.
Kuzu etlerimizin içerisine doğradığımız elmaları ekliyoruz.
Makarnalarımızı tenceremizin içerisine ekliyoruz.
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendiyoruz ve karıştırıyoruz.
Amasya elmalı gallemizi yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Amasya elmalı gallemiz servis etmek için hazır.

|