Kullanılacak malzeme:
1 kg elma,
3/5 su bardağı un,
4/5 su bardağı tozşeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 küçük paket maya,
1 çay kaşığı tuz,
yeteri kadar süt.
Yapılışı: 23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır. Elmaların kabuğu soyulur ve sekizer parçaya bölünür. Çekirdekleri ve çekirdek yatakları kesilip atılır. Elma dilimleri soğuk suya konur. Yumurta ile 3/5 su bardağı tozşeker ve 1 tutam tuz porselen veya cam kâsede iyice çırpılır ve azar azar un, sonra da süt katılarak suluca bir hamur yapılır. Bu hamura maya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye boşaltılır, spatulayla üzeri düzeltilip elma dilimleri dizilir. Kalan tozşeker de elmaların üzerine serpildikten sonra tepsi orta sıcaklıkta (175°C) fırına sürülür. Turta 40-45 dakika kadar pişirildikten sonra çıkarılır, baş aşağı edilerek tepsiden alınır ve meyveli kısmı üste gelecek şekilde düzeltilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra, servis tabağına alınır. Turtanın çevresi limon veya portakal kabuklarıyla süslenerek servis yapılır. Bu güzel elmalı turta sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde ikram edilebilir.
|