8 adet orta boy patates
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Soğan rondoda ya da elle ufak doğranır, tencereye atılır, sıvıyağ ve tuz ilave edilir. Orta ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilir, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Salça eklenir ve kokusu gidene dek çevrilir. Patatesler soyulur ve iri kuşbaşı büyüklüğünde doğranır, yayvan bir tencereye konur, sallayarak yerleştirilir. Üzerine kıymalı harç yayılır, kimyon serpilir. Bir kaç dakika sonra sıcak su gezdirilir. Kapak kapatılır, kaynayınca kısılır ve 35 dakika pişirilir.
|