https://www.dogrusucarrefoursa.com
6 adet enginar çanağı
1 adet soğan
1 su bardağı ananas suyu
½ su bardağı bezelye
½ çay bardağı zeytinyağı
Avokado püresi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
½ demet dereotu
Bir tutam tuz
Genişçe bir karnıyarık tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Küçük doğradığınız soğanları bir tutam tuz ile birlikte kavurun. Enginar çanaklarını, bezelyeyi, ananas suyunu ve zeytinyağının yarısını tencereye alın ve az miktarda su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Enginarları ve bezelyeleri soğuması için servis tabağına alın. Yemeğin sosu sulu kaldıysa kapağı açık olarak kaynatıp suyun koyulaşmasını sağlayın ve sos ile birlikte kalan zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Avokado püresi için avokadoları soyun ve meyveleri limon suyu, tuz ile birlikte ezin. Püreyi enginarların üzerine paylaştırın ve zeytinyağlı yemeğinizi dereotu ile süsleyin.
|