|
|
Ananaslı Ördek Dolması |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93761
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
4 adet ördek (temizlenmiş)
1 adet ananas
1 çay bardağı fıstık
3 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı biber salçası
4 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Ördeklerin üzerine sıcak su dökülür. Biraz bekletilir. Karın kısmı açılır ve temizlenir. Temizlenen ördeklere kimyon, karabiber, kekik ve tuz içine dışına iyice sürülür. Pişirmeden 12 saat önce yapılırsa iyi olur.
Dolmanın içi için: Ananaslar küçük zar şeklinde doğranır içine 1 çay bardağı fıstık eklenir. 2 yemek kaşığı sana margarinde doğranmış soğanlar kavrulur. Biber salçası ve pirinç eklenir. Pirinçler şeffaflaşınca 1 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir. Pirinçleri diri bir pilav pişirilir. Pişen pilav ile ananaslı fıstık karıştırılır. Ördekler bu karışım ile doldurulur. Karın kısımları dikilir.Büyük bir tencerede dolan ördekler yağda kızartılır. Biraz biber salçası eklenir. Ördekler salçalı yağ ile alt üst edilir.Ördekler düdüklü tencereye alınır. Yarısına kadar sıcak su dökülür. Biraz tuz atılır. Kaynadıktan sonra 40 dakika ocakta pişirilir. Ördekler servis tabağına alınır.
|
|
Ananaslı Ördek Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|