https://www.acunn.com
Hamuru için:
Un
Su
Tuz
Ayçiçek yağı
Yumurta
Beyaz tarama için:
Zeytinyağı
Sarımsak
Limon suyu
Tarama
Palamut Tartar:
Palamut
Sumak
İsot
Kırmızı paprika
Kırmızı soğan
Rezene
Kapari
Beyaz tarama
Süslemesi için:
Rezene filizi
Kapari
Botarga
Un ve ayçiçek yağını topak topak olana kadar karıştırıyoruz, içine yumurtayı kırıp sadece hamuru toplaması için su koyuyoruz, tuzunu ekleyip dinlendirmeye alıyoruz.
Tarama, zeytinyağı sarımsak ve limon suyu, mayonez kıvamına gelecek kadar blenderdan çekiliyor.
Palamut tartar için; palamutları derisinden ve kılçığından ayırıyoruz, ufak küpler halinde kesiyoruz, kırmızı soğan ve rezeneleri de palamut boyutunda kesiyoruz. Kaparileri kızgın yağda kızartıyoruz.
Bu malzemeleri, isot sumak kırmızı paprika ve tarama ile karıştırıyoruz.
Hazırladığımız hamurların arasına palamut tartar'ı sürüp üzerini rezene filizi, siyah havyar, kızarmış kapari ve rendelenmiş botarga ile süslüyoruz.
|