500 gr taze patates (haşlanıp, kabuklan soyulmuş ve dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
2 katı haşlanmış yumurta (kıyılmış)
10 ançüez filetosu (kıyılmış)
Sosu:
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı mayonez
1 çorba kaşığı kapari
Büyük bir salata kasesinde patates, soğan, yumurta ve ançüezleri iyice karıştırınız.
Küçük bir kasede sirke, zeytinyağı, tuz ve biberi çatalla çırpıp, mayonezi ekleyiniz. Mayonezli karışımı büyük kasedeki patatesli karışımın üstüne dökerek, iki kaşıkla iyice karıştırınız. Üstüne kapariyi serperek servis ediniz.
Not: Ançüezli patates salatasını, söğüş piliç ya da hindiyle servis edebilirsiniz.
|