1,5 kg'lık 1 turna balığı (temizlenip, 3 saat tuzlu suda bekletilerek süzülmüş)
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hindistancevizi
500 gr dana kıyması
12 ançüez filetosu (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Turna balığını tezgaha yatırıp, iç boşluğunu tuz, biber ve hindistanceviziyle ovunuz.
Kıymayı orta boy bir kaseye koyup, ançüez parçalarını katarak çatalla kıymaya iyice karıştırınız. Karışımı balığın iç boşluğuna doldurunuz. Bir fırçayla turna balığını kalan 4 çorba kaşığı yağla yağlayınız. Balığın biçiminin bozulmaması ve içinin dağılmaması için bir tülbentle sarınız.
Turna balığını yağladığınız tepsiye koyup, fırının orta katına sürerek 45-60 dakika, balık yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alınız. Turna balığını tülbentin yardımıyla tepsiden ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Balığın biçiminin bozulmamasma dikkat ederek tülbenti çıkarınız. Üstüne maydanozu serpip, balığınızı servis ediniz.
|