https://www.droetker.com.tr
Hamur:
100 g un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı süt
50 g yumuşak margarin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağı süt
1 adet muz
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için:
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kalıp:
Kağıt muffin kalıbı
Dr. Oetker Tradition Serisi 6'lı Muffin Kalıbı
Kağıt muffin kalıplarını 6'lı muffin kalıbın bölmelerine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve elediğiniz unu ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Margarini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız muffinleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan muffinlerin içlerini üst orta kısımlarından başlayarak çay kaşığı yardımıyla oyun. Muzu küçük küpler şeklinde kesin. Soğuyan pudingin içerisine çikolata parçaları ve muzları ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Geniş uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin içlerini doldurun. Buzdolabında bekletin.
Şeker hamurunun yarısını elinizle yoğurarak yumuşatın ve az miktarda nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile 6 adet daire şekli çıkarın ve muffinlerin üzerine yerleştirin. Kalan şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın. Üzerine 5 damla mavi ve 3 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan ile renkleri birbirine karıştırıp dıştan içe doğru yoğurun. Hamur yumuşadıkça arada az miktarda nişasta ilave edin. Renkler tamamen dağıldıktan sonra işlemi tekrarlayıp mor rengi elde edin. Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça alın. Jel renklendirici ilave ederek birini sarı, diğerini de pembe yapın. Küçük bir parça alıp gözler için yeşil yapın.
Hazırladığınız mor renkli hamuru nişastalanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. 6 adet üçgen parça çıkarın ve keserek saç şekli verin. Uç kısımlarına birer parça pembe hamur yapıştırın. Yeşil hamurdan göz ve sarı hamurdan ağız kısımlarını hazırlayıp yapıştırın. Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin, pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve gözleri çizin.
|