|
|
Ankara Tava |
|
peri-şen
Aşçı
Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc20821
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
4,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg koyun incik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince, incikler atılır. Birkaç kez çevrilir, su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. En az 1 saat haşlanır. Diğer tencereye pilav için tereyağı konur. İnce kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine ılık suda 1 saat beklemiş pirinç atılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra, ateş kısılır, 15 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirilir. Sonra fırın kabına pilav konur, üzerine incikler yerleştirilir. 200 derece, sıcak fırında 15-20 dakika pişirilir.
ML® Tava Köftesi için tıklayın
|
Ankara Tava |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc7392
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
5,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivribiber
1 adet kuru soğan
1 kâse arpa şehriye
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir. Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir. Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur.
ML® Ankara Tava için tıklayın
ML® Ankara Tava (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
|
Ankara Tava Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|