Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Ankara Tava (22 adet - 2,308,940 defa bakıldı)

Ankara Tava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ankara Tava

peri-şen
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc20821
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
4,410 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg koyun incik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince, incikler atılır. Birkaç kez çevrilir, su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. En az 1 saat haşlanır. Diğer tencereye pilav için tereyağı konur. İnce kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine ılık suda 1 saat beklemiş pirinç atılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra, ateş kısılır, 15 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirilir. Sonra fırın kabına pilav konur, üzerine incikler yerleştirilir. 200 derece, sıcak fırında 15-20 dakika pişirilir.


ML® Tava Köftesi için tıklayın


Ankara Tava

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc7392
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
5,507 defa indirildi / yazdırıldı




350 gram kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivribiber
1 adet kuru soğan
1 kâse arpa şehriye
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Tuz

Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir. Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir. Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur.


ML® Ankara Tava için tıklayın

ML® Ankara Tava (görsel)


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021






Ankara Tava Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(22 adet Ankara Tava 2,308,940 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort