1 paket Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı
3 yumurta
1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ
1 çay bardağı (100 ml) süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı (175 g) toz şeker
1 çay bardağı (45-50 g kadar) ceviz içi
4 su bardağı (400 g) buğday unu
Üzeri için:
yemek kaşığı toz şeker
1 portakal (küçük dilimlere ayrılacak)
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın. Ardından sütü, yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.
Bir kaba Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcını, ince çekilmiş ceviz içini ve unu aktarıp, kaşıkla karıştırarak harmanlayın.
Unlu karışımı hamur yoğurma kabına alın, yavaş yavaş yumurtalı karışımı ilave ederek kek hamurundan biraz daha sert bir hamur olacak şekilde hamur elde edin.
Kek hamurunu küçük kek kağıtlarına veya kalıplarına paylaştırın.
Her bir kek hamurunun üzerlerine önce toz şeker serpin, sonra da küçük dilimlenmiş portakal parçalarını yerleştirin.
Bu şekilde soğuk fırının orta rafında 10 dakika bekletin.
Mayalanma süreci bittikten sonra fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın. 30-35 dakika pişirin.
Kek kurabiyeyi fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.
|