|
|
Annelerimizin Çaylı Kek |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121687
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2016
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet Yumurta
3 Çay Bardağı (250 Gram ) Toz Şeker
1.5 Çay Bardağından Biraz Daha Fazla ( 160 Gram ) Sıvı Ayçiçek Yağı
1 Su bardağı (200 ml ) Demlenmiş Çay (Ceylan gibi kokulu çaylar da kullanabilirsiniz)
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
2.5 Su Bardağı (260 Gram) Un
2 Çay Bardağı Pakmaya Kakao
Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Eğer mini fırın kullanıyorsanız 10 derece daha düşük ayarlayın.
Kek yapımında temel prensibimiz ıslak malzeme ve kuru malzemeyi ayrı ayrı hazırlamaktı. Şekeri her zaman ıslak malzeme olarak kullanın
Bir karıştırma kabında yumurtayı yüksek devirde çırpmaya başlayın, sonra yavaş yavaş şekeri ekleyin. 4-5 Dakika çırpın. Mikseri kapatıp bir spatula yardımıyla sıvı yağı yavaşça yedirin.
Spatula yardımıyla şekerli yumurta karışımına çayı ekleyin ve yedirin. Tüm işlemleri yaparken yumurta karışımını söndürmemeye dikkat edin.
Başka bir karıştırma kabına, un, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu, Pakmaya Şekerli Vanilin ve Pakmaya Kakaoyu eleyerek harmanlayın
Kuru karışımı spatula yardımıyla sıvı karışıma yavaş hareketlerle söndürmeden yedirin.
Tercih ettiğiniz kek kalıbına çok hafif yağladıktan sonra, karışımı aktarın ve fırına verin.
Unutmayın kekimizin 2/32ü pişmeden fırının kapağını açmıyoruz
20-25 dakika sonra piştiğinde fırından alın, tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Ilınınca kalıptan alın
Dilerseniz bu keki üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serperek, yanında labne peyniri veya mascarpone ile servis yaparak farklılık katın.
|
|
Annelerimizin Çaylı Kek Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|