https://www.droetker.com.tr
Beze için:
2 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
30 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
30 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Hamur:
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Kalıp:
12'li muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 130 °C
Turbo pişirme: 120 °C
Yumurta aklarını cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımdan 3 yemek kaşığı ayrı bir kaba alın ve üzerine yeşil jel renklendirici ekleyip iyice karıştırın. Kalan karışıma kırmızı jel renklendirici ekleyip karıştırın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine gül şeklinde sıkın. Yeşil renkli karışımı yaprak sıkma uçlu krema sıkma torbasına alın, yaprak şekli vererek sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Fırını alt-üst pişirme ayarına 170°C'ye ayarlayın. Muffin kağıtlarını metal muffin kalıbına yerleştirin.
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçaları paketinden 1 yemek kaşığı kadarını alıp üst süsleme için ayırın. Kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. İki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Üzerlerine ayırdığınız çikolata parçalarından serpin. Böğürtlenli sosu üzerlerine paylaştırarak dökün. Gül ve yaprak şeklindeki bezeler ile süsleyin ve servis yapın.
|