½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Yüksük
2 Adet Patlıcan
2 Su Bardağı Antakya Tuzlu Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Labne
2 Yemek Kaşığı Tahin
1 Adet Limon
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Tuz
3 Dal Kekik
1 Çay Kaşığı Kimyon
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Adet Nar
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Toz Fıstığı
Tarifimize ½ paket makarnayı haşlayarak başlıyoruz.
2 adet patlıcanımızı bir bıçak yardımı ile deliyoruz.
Bu işlem ısının patlıcanlarımızın içerisine geçmesini sağlayacaktır.
Patlıcanlarımızı ocağın üzerine alarak közlemeye başlıyoruz.
Bir kasenin içerisine 2 su bardağı Antakya tuzlu yoğurt ekliyoruz.
Kasemize 3 yemek kaşığı labneyi ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
2 yemek kaşığı tahinimizi kasemize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
1 adet limonumuzun suyunu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz.
1 diş sarımsağımızı incecik kıyıyoruz.
Üzerine 1 tutam tuz ekliyoruz ve bir bıçak yardımıyla eziyoruz.
Sarımsağımızı kaseye alıyoruz.
3 dal kekiğimizi, 1 çay kaşığı kimyonumuzu ve ½ çay bardağı zeytinyağımızı mütebbelimize ekleyip karıştırıyoruz.
½ narımızı ayıklıyoruz.
Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandılar, makarnalarımızı süzüyoruz.
Patlıcanlarımız közlendi, patlıcanlarımızı kabuklarından ayırıyoruz.
Makarnalarımızı sos kasemize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Patlıcanlarımızı da kasemize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Sos tavamızın altını yakıyoruz.
2 çorba kaşığı tereyağını tavamıza ekliyoruz ve eritiyoruz.
Tereyağımız eridi, üzerine 2 yemek kaşığı fıstığımızı ekliyoruz ve pişiriyoruz.
Sosumuz hazır.
Mütebbelimizi servis tabağımıza yayıyoruz.
Üzerini nar ile süslüyoruz.
Son olarak fıstıklı tereyağımızı üzerinde gezdiriyoruz.
Hatay Antakya tuzlu yoğurtlu mütebbelimiz hazır.

|