|
Antep Ezme Kebabı (Gaziantep) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83497
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2012
4,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram orta yağlı koyun eti
150 gram koyun karın boşluğu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı yaprak kırmızıbiber
10 adet (35 gr.'lık) kebap pidesi
Ezmesi:
4 adet orta boy domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 çay fincanı berrak et suyu (veya tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
Etin sinirlerini temizledikten sonra çift bıçakla veya zırh tabir edilen iki saplı bıçakla eti kıyınız.
Bir kaba koyarak tuzu, kırmızıbiberi ilâve edip iyice yoğurunuz. Yoğurduğunuz eti 10 parçaya ayırınız.
1 kişiye 2 adet olmak üzere etleri şişlere takınız. Her şişteki 2'şer eti parmaklarınızla iz bıraktırıp sıkarak 10 santim uzunluğuna getiriniz.
Domatesi soyup ince kıyınız.
Bir tencerede yağı kızartınız. Soğanı ilâve edip 1 dakika kavurunuz.
Domatesi ve tuzu ilâve ederek 2 dakika kavurup et suyunu ilâve ediniz ve ağır ateşte 10 dakika pişiriniz.
Açık ateş ızgarada etleri hafif yağlayarak şişlerle ızgaraya koyunuz. 3 dakika bir tarafını pişirip çeviriniz.
Pideleri 1-2 dakika etlerin üstüne kapatınız, ısınmasını ve etin suyundan biraz çekmesini temin ediniz.
Eti ateşten alınca tekrar pideye okşar gibi sürünüz. Pideler küçükse 5 tabağa 1'er pide yerleştirip üzerlerine kebapları bölüştürünüz.
Yanına hazırlanan ezmeyi koyup diğer pideyi de yanında sıcak ve ayrı olarak servis yapınız.
|
|