2 adet levrek fileto
50 gr. Toz Antepfıstığı
10 cl zeytinyağı
1 adet kırmız dolamalık biber
1 adet Yeşil dolmalık biber
4 adet cherry domates
1 adet kırmızı soğan
½ demet roka, yeşillikler
½ demet adaçayı
10 cl krema
Tuz
Karabiber
1.Levrekleri fileto haline getirin.
2.Filetoları limon suyu ve beyaz biber karışımına yatırın.
3.Toz fıstığı sıvı yağla koyu bir kıvam olacak şekilde karıştırın ve tuz biber ile tatlandırarak levreklerin yüzeyini kaplayacak şekilde üzerine koyun.
4.Levrekleri rulo haline getirin. Alimünyum folyoya sarın.
5.Ada çaylarını çok az, kızgın yağda sos tavasında sallayın, kremayı ilave ederek 34 dakika kaynatın ve tuz karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
6.Biberleri, soğanı ve çeri domatesi yağla marine edip tuz biberle tatlandırın ve ızgarada pişirin.
7.Rokayı yıkayın, suyunu alın.
8.Balıkları,170 C de 15 dakika pişirin.
9.Tabağınıza önce ızgarada pişirdiğiniz sebzeleri sonra balığınızı ve onun üzerine de tuz biber ve zeytinyağı ile tatlandırılmış roka ve yeşillikleri koyun, adaçaylı sosu da tabağınıza koyarak servis edin.
|