|
|
Antepfıstığı Ezmesi |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75273
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
600 gr. antepfıstığı
500 gr. pudraşekeri (4 su bardağı)
125 ml. su
Antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayarak kabuklarını ayıklayın. Ayıklanmış antepfıstıklarını bir bez arasında kurulayarak robottan geçirip, toz haline getirin. Bir karıştırma kabına koyarak üzerlerine pudraşekerini ve suyu ekleyin. Elinizle yoğurarak şekeri fıstık tozuna yedirin. Yoğurmayı sürdürüp şekeri fıstığın içinde ezerek eritin. Tümünü alabilecek bir tepsiye, hazırladığınız macun kıvamındaki fıstık ezmesini bir parmak, kalınlığında düzgün bir biçinde yayın. 1 saat serin bir yerde dinlendirip, 1 cm. x 4 cm.'lik dikdörtgen parçalar halinde keserek servis yapın.
|
|
Antepfıstığı Ezmesi Tarifleri Çıtır Tarifleri
|
|