|
ANTEPFISTIKLI KALIP DONDURMA |
|
marjinal
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2010
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54635
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2010
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
140 gram antepfıstığını bir havanda iyice dövünüz. 650 gram halis sütün başka bir kapta kaynatınız. Sonra bunu ayrı bir tencerede 140 gram şekerle karıştırılmış 6 yumurta sarısına karıştırarak iyice yediriniz. Sonra ateşe koyunuz. Özleninceye kadar kaynatınız. Bu sırada devamlı olarak karıştırınız. Sonradan üstüne dövülmüş fıstığı katınız. Eğer hoşunuza giderse buna yeşil şekerci boyası ile renk de verir ve elekten geçirirsiniz. Sonra kalıplarda ve kutularda dondurunuz.
|
|