https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
Sos için:
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Krokan:
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
12 adet kağıt muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Karıştırma kabına un ile hamur kabartma tozunu eleyin. Üzerine şekerli vanilin, kakao, sıvı yağ, süt, yumurta, toz şeker ve acı badem aromasını ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kremayı bir kaseye alın. Üzerine bir yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip tatlı kaşığı ile karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca Antep fıstığı kırıklarını ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak iri parçalara bölün.
Muffinleri sos ve Antep fıstıklı krokan ile süsleyip servis yapın.
|