https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
Süslemek için:
1 - 1,5 çay bardağı ayıklanmış nar
Kalıp:
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığını ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Tartjöle poşetini küçük bir tencereye boşaltın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerine öğütülmüş Antep fıstığını ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Kekin üzerine yayın.
Kekin üzerini nar taneleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|