100 gr kıyılmış Antepfıstığı içi
50 gr toz şeker
300 ml süt
300 ml Pakmaya ŞefKrema
1 yemek kaşığı bal
100 ml portakal çiçeği suyu (yoksa gül suyu da olabilir)
200 gr kaymak
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Antepfıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin.
Sütü, Pakmaya ŞefKremayı, portakal çiçeği suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte 20 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın, mikserle çırparak soğutun.
Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta bir gün bekletin.
|