|
Antepfıstıklı ve Muzlu Tatlı |
|
istisna
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc138806
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2018
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 litre süt
100 gr toz şeker
2 çorba Pakmaya Mısır Nişastası (tepeleme)
3 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
200 ml Pakmaya ŞefKrema
1 paket muzlu bebe bisküvisi
3 adet muz
1 çay bardağı Antepfıstığı içi
Üzeri için:
200 ml Pakmaya ŞefKrema
1 çorba kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için Pakmaya ŞefKremayı ve şekeri iyice çırpın. En son rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve Pakmaya Mısır Nişastasını tencerede çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve Pakmaya Şekerli Vanilin ve tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın.
Oda ısısında ılınınca kremayı ekleyin ve pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpmaya devam edin.
Bebe bisküvilerini mutfak robotunda kum haline gelene dek ezin. Muzları küp küp doğrayın.
Servis kaselerine önce tatlıyı paylaştırın. Üzerlerine doğradığınız muzları ve bisküvi kırıntısını dökün.
En son buzdolabında beklettiğiniz kremalı karışımı yayın. Antepfıstığı serpin.
|
|