|
Antrkot Duble Tranş Servisi |
|
bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc100320
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Fileto kaburga kemiğinden ayrılarak 400-500 g (iki kişilik ) bir parça kesilir. Kesilen et hafifçe yassılaştırılarak tava veya ızgarada pişirilir.
Tranş çatalı ile üstten desteklenip, bıçakla da alttan kaldırılarak tranş tahtasına alınır.
Şatobiryanda olduğu gibi çatalla üstten bastırılırken, hafif sağa doğru yatık tutulan bıçakla fazla bastırmadan fakat ileri geri hareket ettirilerek dört dilim (iki parça bir porsiyon) servis eldir. Misafirler isterlerse küçük parçalarda servis edilir.
|
|