Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rum Yemekleri > Anuşabur (1 adet - 9,715 defa bakıldı)

Anuşabur


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Anuşabur

Tansel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc36992
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. aşurelik buğday
250 gr. kuru üzüm
250 gr. kayısı
750 gr. şeker
1 su bardağı gülsuyu
1 çay bardağı dolma fıstığı
1 çay bardağı ceviz
1 tane nar
Tarçın
1 fiske tuz
3 çorba kaşığı ararot (patates nişastası)

Buğdayı soğuk suyla yıkayın bol su ile büyük bir tencereye koyun, tencereyi ateşe koyun kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Üzerini örtün bir gece veya en az 4-5 saat bekletin. Kayısı ve üzümleri iyice yıkayın, kayısıları dörde bölün sıcak suya koyun. Yumuşamalarını sağlayın. Beklettiğiniz buğdayı tekrar ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. üzüm ve kayısıları ilave edin, üzümler şişip baloncuk haline geldiğinde üç çorba kaşığı ararotı ve bir fiske tuzu ilave edin,devamlı karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Şekeri ilave edin. Gülsuyunu koyun. Ocağı kısın 5 dk. daha pişirdikten sonra ateşten alın. Uygun gördüğünüz kaplara pay edin. Üzerini cevizle fıstıkla,narla ve tarçın ile süsleyin ve servis yapın.






Anuşabur Tarifleri Rum Yemekleri



(1 adet Anuşabur 9,715 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort