Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Arapaşı Çorbası (Kuşadası Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arapaşı Çorbası (Kuşadası Aydın)

kara yaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc134849
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2018
788 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kusadasikulturelmiras.com/

3 kg un
1 bütün tavuk
500 gr tereyağı
4 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı toz biber
Tuz
Sos için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı salça

Çorba için; Tavuk yaklaşık 15 bardak suyla haşlanır. 3 kg unun 1 kg çorba için ayrılır. 250 gr tereyağı derin bir tencerede eritilir. Un topaklanmadan kavrulur. 2 yemek kaşığı salça ilave edilir.
Biraz daha kavrulduktan sonra 7 bardak tavuk suyu ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Çorba ne kadar çok pişerse lezzeti o kadar artar.
Hamuru için; kalan 8 bardak soğumuş tavuk suyunun içine kalan un ilave edilir. Hamur kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Topaklanmaması için tencere sık sık ocağın üzerinden indirilerek oklavayla karıştırılır. Bu işlem en az beş kere tekrarlanır.
Hamurun kıvamı tadına bakarak anlaşılır. Tatlımsı bir tat oluştuğunda içine kalan yağ ve salça ilave edilir. Hamurun piştiği kabarcıklar oluştuğunda anlaşılır.
Haşlanan tavuklar az miktar yağla kavrulur.
Sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz biber 1 yemek kaşığı salça Yağ eritilir.
Erimiş yağın içinde salça ezilir. Yağla özdeşleşen salçanın içine toz biber eklenir.
Biraz kaynadıktan sonra kapatılır. (kıvamı yoğun olursa sıcak suyla yoğunluğu azaltılabilir.)
Servis Şekli;
Hazırlanan hamur yuvarlak tepsiye dökülür. Ortası açılarak boş kalan yere çorba dökülür.
Kavrulan etler hamur kısmın üzerine dizilir. Sos çorba kısmın üzerine dökülür.
Kaşıkla biraz hamurdan alınıp çorbaya batırılarak yenir.






Arapaşı Çorbası (Kuşadası Aydın) Tarifleri Ege Yemekleri



(1 adet Arapaşı Çorbası (Kuşadası Aydın) 4,647 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort