https://www.droetker.com.tr
Armut için:
3 adet armut
0,5 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet kabuk tarçın
6 - 7 adet karanfil
Hamur:
2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Dolgu:
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
0,5 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Armutların saplarını koparmadan ortadan ikiye kesin, çekirdekli kısımlarını çıkarın. Dilimlerin dış kabuklu kısımlarını bıçak ile birkaç yerinden 0,5 cm derinliğinde çizin. Toz şeker, su, kabuk tarçın ve karanfilleri geniş bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca armutları kabuklu kısımları üste gelecek şekilde sıralayın. 3-4 dakika orta ateşte kaynatıp ocaktan alın. Armutları sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Ceviz, kuru üzüm, tarçın ve toz şekeri bir kaseye alıp karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarıp 6 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında oval şekilde açın. Açtığınız hamurun orta kısmına dolgu malzemesinden 1 yemek kaşığı koyun. Üzerine armudu yerleştirip hamurun kenarlarında 1,5 cm boşluk bırakarak bıçak ile kesin. Dışta kalan hamurları spatula ile tezgahtan kaldırıp eliniz ile bastırarak armudun yan kısımlarını kapatacak şekilde kaplayın. Armudun sapının dışarıda kalmasını sağlayın. Kalan armutları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Artan hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile yaprak şeklinde parçalar kesip armutların sap kısımlarına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|