|
Armut Bastısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96221
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g armut
3 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı şeker veya pekmez
2 su bardağı su
Armutlar yıkanır kabukları soyularak çekirdek yatakları çıkartılır.
Dilim dilim doğranarak kısa kenarlı bir tencereye dizilir.
Suyunu ekleyerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Armutlar yumuşadıktan sonra yağ ve pirinç eklenir.
Pirinçler de piştikten sonra şeker veya pekmez eklenerek ateşten alınır.
|
|