http://www.hurriyet.com.tr
4 adet patates (orta boy)
1 tepeleme çorba kaşığı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Elma veya armut sapı
Limon ağacı veya fesleğen yaprağı
1 su bardağı galeta unu
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz koyduktan sonra kapağını kapatıp patatesler pişene kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün. Bir kaseye alıp tuz, karabiber, kaşar peynir ve tereyağı ekleyip çatalla iyice ezin.
Geniş bir tabağa galeta ununu koyun. Patatesi altı parçaya bölüp avucunuzda yuvarlayarak top haline getirin ve her tarafını galeta ununa bulayın. Elinizle armut şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Kürdanla tepe kısmına elma sapını sokabileceğiniz delikler açın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında biraz kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra daha önce tepesine kürdan ile delik açtığınız yere sapı ve yaprağı takın. Sıcak servis edin.
|