|
|
Armut Püresi |
|
orijin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2010
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc50295
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2010
3,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
Armutların kabuklarını soyup, dörde bölün, ortalarını temizleyin ve içine renklerinin kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırılmış soğuk su konulmuş kasenin içine dilimleyin. Bir tencerenin dibini yağlayın. Armutların suyunu süzüp 2 yemek kaşığı su ile bu tencereye koyun. Kapağını örtüp armutlar suyunu salana dek hafif ateşte pişirin. Kapağını açın ve armutlar yumuşayana dek ve su buharlaşana dek pişirmenizi sürdürün. Tahta bir kaşıkla ezerek püre haline getirin. Dilediğiniz kadar şeker katın.
Not: Bu püreyi tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın
|
|
Armut Püresi Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri
|
|