|
|
Armut Tatlısı |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121995
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2016
1,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tatlı için:
5 Adet Armut (Soyulmuş)
2 Su Bardağı Su (400ml)
3 Su Bardağı Üzüm Pekmezi (600ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
2 Adet Çubuk Tarçın
3-4 Adet Karanfil
Servis için:
1 Paket Pakmaya Krem Şanti (75g)
1 Su Bardağı Soğuk Süt (200ml)
Büyük ve geniş bir çelik tencereye armutları dizin. Üzerlerine tüm malzemeyi ekleyip, kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 15-20 dakika suyun yarısından fazlasını çekip, yumuşayıncaya dek pişirin.
Armutları servis tabağına dizin, kalan suyun içerisinden karanfil ve çubuk tarçınları alın, suyu ufak bir sos tenceresinde şurup kıvamı alıncaya dek kısık ateşte pişirin. Şurubu armutların üzerine dökün.
Pakmaya Krem Şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile önce yavaş, sonra hızlı devirde 3-4 dakka çırparak hazırlayın.
Armut tatlınızı krem şanti ile servis yapın.
|
|
Armut Tatlısı Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|