http://www.hurriyet.com.tr
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Üzeri için:
1-2 adet armut
Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin. Kakao, un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış orta boy kelepçeli veya normal yuvarlak bir kalıba harcı dökün. Armutların kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde ince dilimleyin. (Kalın olursa pişerken armutlar dibe çöküyor.) Armut dilimlerini dilediğiniz şekilde kek hamurunun üzerine dizin. 180 derecelik fırında pişirin.
Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
|