Kısa URL: https://ml.md/lc117111
Gönderme Tarihi: 25.May.2016
2,525 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde güzel bir çorba tarifimiz var
"Arnavut Çorbasının" tarifini paylaşacağız
ama isterseniz önce gerekli malzemeye bir gözatalım
300 gram dana kuşbaşı
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mısır unu
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ve 3 su bardağı su
yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı
ve 1 çorba kaşığı kuru nane
Arnavut çorbası için gerekli malzemeleri öğrendiğimize göre...
etimizi haşlamak üzere ateşin yanına gidelim
düdüklü tencereyi ateşe yerleştirdik
üzerine 1 litre kadar soğuk su katıyoruz ki et suyu berrak olsun
ve düdüklü tencereyi kapatıyoruz
duman çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 25 dakika daha pişireceğiz
etimiz haşlanırken biz de havucumuzu rendeleyerek hazırlıklarımıza devam ediyoruz
rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz
artık sıraya koyalım, sırasını beklesin
tencereyi ateşe koyduk
yağı da ilave ettik
1 su bardağı şehriyemizi atıyoruz ve hafif pembeleştiriyoruz
şimdi rendelediğimiz havuçları da katalım
havuçlar biraz gevşeyene kadar kavuruyoruz
havuç bir hayli yumuşadı
üzerine 1 litre suyla haşladığımız eti suyuyla birlikte ilave ediyoruz
bir taşım kaynayacak sonra yoğurdu ekleyeceğiz
çorbamızın son bir ayrıntısı var, onu da gerçekleştirelim
1 bardak yoğurdumuzu karıştırma kabına bırakıyoruz
üzerine 2 çorba kaşığı mısır ununu ilave ediyoruz
ve 3 su bardağı suyu yavaş yavaş katıyoruz
pürüz kalmayana kadar karıştırıyoruz
çorbamızdan birkaç kaşık almak suğretiyle yoğurtlu karışımımızı ılıştırıyoruz
ve üzerine ilave ediyoruz
ilave ettikten sonra devamlı karıştırıyoruz
fark ettiyseniz tuz atmıyoruz, inşallah kaynadıktan sonra atacağız
çorbamız kaynamaya başladı
bu arada biz de arka ocakta naneli yağımızı hazırlayalım
şimdi son olarak tuzu ve karabiberi katalım
biliyorsunuz tuzu önceden atarsak yoğurt kesilir
birkaç dakika daha pişirelim
arkadaki yağımıza naneyi ilave edelim
az sonra buluşalım
çorbamız pişti, mis gibi, buram buram kokuyor
şimdi artık servis zamanı
önce karıştıralım
deneyeceğinizi biliyorum
üzerine naneli yağı bırakalım
inşallah afiyetle yiyelim
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
gördüğünüz gibi oldukça şık, kolay, lezzetli bir tarif paylaştık
"Arnavut Çorbasının" yapımını öğrendik
en kısa sürede denemenizi ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlamanızı rica ediyorum efendim
hoşçakalın...