4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 kırmızı dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı kimyon tohumu
1.5 çay bardağı sıvıyağ
2-3 dal adaçayı
3 çay bardağı arpa şehriye
5 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kuru üzüm
100 gr beyazpeynir
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Kiraz domates,
roka yaprağı ve maydanoz
Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Maydanozu kıyın. Şehriye, adaçayı ve kimyon tohumlarını 1 bardak sıvıyağda kavurun. Sıcak su, kuru üzüm, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin.
Peyniri küp küp kesin. Maydanozu ekleyip harmanlayın. Karışımı şehriyeye ekleyip harmanlayın. Biberlerin üzerine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Fırında 10 dakika közleyin. Şehri-yeli karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapakları üzerlerine yerleştirin. Kiraz domates, roka ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|