|
ARPACIK SOĞANI GARNİTÜR (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15736
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
3,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
GLASE OIGNONS GLACEE
Arpacık soğanı güzel bir garnitürdür. Bilhassa bezelye ve mantara güzel eşlik eder Ve bir çok etlerin yanında da garnitür olarak servis edilir
1 kg. arpacık soğanının başlarını hafif kesip kabuklarını soyunuz.
Tuzlu kaynar suda bir dakika haşlayıp dibi düz bir tencereye koyunuz.
Üzerine 1 kaşık tereyağı, az tuz ve az şeker koyarak 1 kahve fincanı su koyunuz
Üzerine bir yağlı kâğıt koyup kapağını kapatıp orta fırında veya bir kahve fincanı fazla su ilâve edip ocağın üzerinde ağır ateşte yirmi yirmi-beş dakika pişirip arzu edeceğiniz zaman sıcak olarak servis ediniz.
|
|