Metropost
Malzeme:
500 gr patlıcan
200 ml süt
500 gr kemikli kuzu kol
50 gr arpacık soğan
20 gr un
kekik
biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soyup sote edin, un ilave edin biraz kavurduktan sonra süt ekleyip tatlandırın ve ocaktan alın. Zeytinyağı, kekik ve biberiyeli marinelişmiş kuzu kolu fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Diğer taraftan arpaçık soğanları kaynamaya bırakın kaynayan soğanları bir süre sonra ocaktan alın. Fırındın çıkmış olan kuzu kolu jülyen şeklinde doğrayın. Patlıcan beğendi, kuzu kol ve apracık sosla birlikte servis edin.
Not: Kuzu kolu pişirirken defne yaprağı, sarımsak, kekik ve biberiye koyarsanız daha lezzetli olur.
|