5 adet taze enginar
20 adet arpacık soğanı
20 adet küçük top havuç
20 adet küçük top patates
Tuz
Şeker
1 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 litre su
2 adet limonun suyu
Süslemek için:
1 demet dereotu
Enginarların yapraklarını temizleyelim. Limon suyuyla ovalım. Taze enginarları derin bir tencereye yerleştirelim. Küçük toplar halinde hazırladığımız patates ve havuçları soyulmuş arpacık soğanları, tuzu, şekeri, çok az suyla çırpılmış unu, 10 çorba kaşığı zeytinyağını ve bir buçuk litre suyu ilave edelim. Tencerenin üzerini yağlı kağıt ile kaplayalım. 10 dakika harlı sonra ağır ateşte pişirelim. Havuçlar pişince tencereyi ateşten alalım. Soğuttuktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serperek, servis yapalım.
|