|
Arpacık Soğanlı Yahni (kıymadan) |
|
tarımcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Dikmen-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71163
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2011
3,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kg arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.
Fotoğraf "yeşil göl" tarafından gönderildi. 22.10.2016
|
|