|
|
Asgari Tatlı |
|
bedriye sontürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2017
Mesajlar: 49 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc130470
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet şeftali
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Öncelikle çay fincanları ıslatılır. Diplerine hindistancevizi serpilir, birer dilim şeftali bırakılır. Süt, şeker ve nişasta bir tencereye atılır. Devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan önce tereyağı ve vanilya eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Hazırlanan çay fincanlarına paylaştırılır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün servis tabağına ters çevrilir.
|
|
Asgari Tatlı Tarifleri Elmasiye Tarifleri
|
|