|
|
Aşkın Doruğu |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77303
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Sap Pırasa
500 gr Süt Kreması
1 demet dereotu
1,3 kg Dana Fileto
Tuz, karabiber
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
1-2 kg Patates
2 Havuç
2 Et Suyu Tableti
1 defne yaprağı
1 Kereviz
2 soğan
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.Sanayağı bir tencerede eritin.Soğanları sanayağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin.Et suyu tabletlerini ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri haşlayın.Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın.Tuz ve karabiberle tatlandırın.Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
|
|
Aşkın Doruğu Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|